fbpx
איזון כולסטרול והורדת שומנים בדם

איזון כולסטרול והורדת שומנים בדם

טוב שיש לנו כולסטרול! ללא הכולסטרול כנראה שהמוח שלנו לא היה מתפקד, גופנו לא היה מצליח לייצר ויטמינים והורמונים כמו ויטמין D, קורטיזול , טסטוסטרון, אסטרוגן ופרוגסטרון. מעבר חומרים ומידע בין התאים בגופנו לא היה אפשרי וכך גם ההולכה העצבית. הכולסטרול חיוני לחיינו ורובו (כ70%) מיוצר אצלנו בכבד. אז אם הוא כל כך טוב לגופנו, מדוע מזהירים אותנו כל הזמן מפני הסכנות הטמונות בו?

למידע על איזון כולסטרול והפחתת שומנים בדם צרו קשר

 

מהן הסכנות שעלולות להיווצר מאי איזון כולסטרול וצבירת שומנים בדם?

הסיבה העיקרית היא שאם הכולסטרול יוצא מאיזון ,הוא עלול להצטבר בכלי הדם שלנו, ליצור טרשת עורקים שחוסמת את מעבר הדם ולגרום להתקף לב, או שבץ במוח (אירוע מוחי).

הכולסטרול הוא חומר שמנוני, שמוסע בזרם הדם באמצעות שני נשאים עיקריים: הLDL low density lipoprotein – שמוביל את הכולסטרול לתאים ומכונה (שלא בצדק) "הכולסטרול הרע". תפקידו של ה LDL הוא לשמור על קשיחות התא. כאשר התא מתחדש יש צורך לפנות את הכולסטרול חזרה לכבד. הדבר מבוצע על ידי והHDL high density lipoprotein ומכונה "הכולסטרול הטוב".

ככל שכמות הכולסטרול הרע עולה מעל ל100 מ"ג וכמות הכולסטרול הטוב יורדת מתחת ל40 מ"ג גדל הסיכון לחלות בטרשת עורקים.

הסיבה היא כמובן שכמות הכולסטרול הטוב שמפנה את הכולסטרול הרע קטנה מדי והוא אינו מסוגל לפנות מהעורקים והורידים את הכולסטרול הרע ששוקע על דפנות כלי הדם ועלול ליצור חסימות.

בעבר, הפנה עולם הרפואה את האצבע המאשימה אל עבר הכולסטרול שאנו צורכים במזון. ההנחיה המקורית, שפורסמה בשלהי שנות ה-70 בארה"ב ואומצה על ידי מרבית מדינות העולם המערבי, קשרה צריכת שומן לרמות הכולסטרול בגוף. וההמלצה היתה להפחית בצריכתו אל מתחת ל-300 מ"ג ליום.

ואולם מחקרים שהתבססו על נתונים חדשים העלו כי אנשים שצרכו מזון דל בשומן לא הראו סיכוי מוקטן יותר לתמותה ממחלות לב או בעיות קשורות בהשוואה לקבוצות הביקורת. היום עולם הרפואה יודע, שלהפחתת הכולסטרול בתזונה השפעה נמוכה מאד על רמת הכולסטרול בדם. זאת מכיוון שרוב הכולסטרול בגופנו בכלל אינו מגיע מהמזון אלא מיוצר על ידי הכבד.

בשל חשיבות הכולסטרול לתפקוד התקין של גופנו, הכבד מווסת את יצור הכולסטרול כדי לשמור על רמה קבועה ככל האפשר.

אם כך, מהי הסיבה שגם אנשים שרמות הכולסטרול בגופם היו תקינות חלו בטרשת עורקים ומתו מהתקפי לב או סבלו משבץ מוחי? מה גרם לכולסטרול להצטבר בכלי הדם שלהם ולחסום את עורקיהם?

לשאלות אלו עדיין אין תשובה חד משמעית. נראה שטרשת עורקים אכן נגרמת בעיקר משקיעת כולסטרול על דפנות כלי הדם, אבל מה גורם לכולסטרול לשקוע ולהצטבר בנקודות מסוימות בכלי הדם ולא באופן שווה לאורך כל שטחם? היום חלק גדל והולך קושר את הסיכון לחלות בטרשת עורקים בתורשה ובאורח החיים שלנו: עישון, סטרס, חוסר פעילות גופנית, עודף משקל ותזונה לא בריאה שפוגעים בגופנו ,מחלישים את המערכת החיסונית שלנו ויוצרים דלקות בנקודות שונות בגוף. דלקות אלו יוצרות לפעמים סוג של מעצור שהכולסטרול "נתקל" בו ונערם על פניו עד ליצירת פקק מסוכן.

מה הפתרון שמציעה הרפואה הקונבנציונלית לאיזון כולסטרול והפחתת שומנים בדם?

על מנת להפחית את שיעור המחלה בקרב האוכלוסייה, מנסה הרפואה הקונבנציונלית להתמודד עם הבעיה על ידי הורדת כמות הכולסטרול הרע בדם ובמקביל העלאת רמת הכולסטרול הטוב. לכן ההמלצות לטיפול בשלב הראשון מתרכזות בפעילות גופנית סדירה, שמעלה את רמת הכולסטרול הטוב, בהפסקת עישון, ובירידה במשקל.

בשלב השני ממליצים הרופאים להשתמש בתרופות מסוג סטאטינים (Statins ) שמורידות את רמות ה- LDL בדם. לעיתים משלבים תרופות נוספות כמו תרופה להורדת טריגליצרידים בדם. תופעות הלוואי הנפוצות בנטילת תרופות אלו הן כאבי שרירים, כאבי בטן, עצירות, הרגשת בחילה או שלשולים.

כיצד הרפואה המשלימה יכולה לסייע באיזון כולסטרול?

ברפואה הטבעית השלב הראשון יהיה שינוי אורח חיים ותזונה, תוך מטרה להעלות את ה- HDL הכולסטרול הטוב.

ברוח זאת ההמלצות יהיו להעדיף מזונות שומניים העשירים בחומצות שומן בלתי רוויות ולהימנע ככל האפשר מחומצות שומן רוויות ושומן טראנס. בין המזונות העשירים בחומצות שומן בלתי רוויות שעוזרות בהעלאת רמת הכולסטרול הטוב נמצאים : שמן זית, אגוזים ושקדים מכל הסוגים, טחינה גולמית (או סלט טחינה ביתי ולא מעובד), אבוקדו ועוד.

כמו כן מומלץ מזון שמסייע בשמירה על יחס תקין בין שני סוגי הכולסטרול כמו ביצים למשל.

בנוסף לשינוי המזון מומלץ להקטין את רמות הסטרס. לחץ נפשי הוא אחד הגורמים לנזקים גופניים רבים, בין היתר בפעילות הלב ומערכת החיסון. היום יודעים שסטרס משפיע גם על רמות הכולסטרול .

מחקרים חדשים מראים שרמות גבוהות של מתח ולחץ מעלים את רמת הכולסטרול. למעשה, הורמוני סטרס כגון: אדרנלין, נוראדרנלין וקורטיזול בנויים בין היתר מכולסטרול וככל שרמת הסטרס גבוהה כך יש עליה בהורמוני הסטרס ומכאן יש דרישה ליותר כולסטרול (LDL).

כיצד נרתמת שיטת הניג לאיזון כולסטרול והפחתת שומנים בדם?

שיטת הניג משלבת אורח חיים בריא שכולל תזונה מותאמת, הורדת סטרס ושיקום מערכת העיכול תוך שילוב פורמולות צמחים ייחודיות ופרוביוטיקה. שיקום מערכת העיכול מביא לתפקוד תקין יותר של הגוף וכתוצאה מכך לאיזון רמות הכולסטרול.

כיום מבינים שגם ל"מיקרוביום" שלנו (אוכלוסיית החיידקים ה"טובים" ו"הרעים" בגופנו שמרוכזים במעיים) יש תפקיד מרכזי בבריאותנו.

יתרה מכך, המעיים ידועים כ"מוח השני" של הגוף. שאחראי בין היתר על תחושת האושר או הדיכאון שלנו. מחסור בחיידקי מעיים פרוביוטים (החיידקים הטובים) יכול להגביר את הלחץ הנפשי והחרדה שלנו. כתוצאה מכך איכות החיים נפגעת ובעיות כמו כולסטרול גבוה, נפיחות, תסמונת המעי הרגיז, קושי בירידה במשקל, מצב רוח ירוד ועוד יפגעו בשגרת החיים.

בין הפורמולות היחודיות של מכון הניג להורדת הכולסטרול והסטרס תמצאו את CLD לאיזון שומני הדם והסוכר, שום שחורABG10 + (פטנט רשום) להורדת כולסטרול והגברת פעילות תאי הדם וחיזוק מערכת החיסון, B-P-FIX לטיפול בעודף שומנים בדם ואת פורמולת RLX להורדת סטרס וחרדה.

לעוד מידע בנושא שומנים בריאים ודרכי ריפוי טבעיות ללא תרופות וללא תופעות לוואי, ניתן ליצור קשר עם מכון הניג.

למידע על איזון כולסטרול והפחתת שומנים בדם צרו קשר

שאלות ותשובות

מבחינת בדיקות הדם – כולסטרול נחלק לשני סוגים עיקריים – הכולסטרול הטוב (HDL) והכולסטרול הרע (LDL) אותו אנו שואפים לאזן משום שהוא נוטה לעלות במהלך חיינו כתוצאה מעלייה במשקל, תזונה לא נכונה, תורשה ועוד.

כולסטרול נחשב גבוה כאשר ספירת הערכים הכוללים בדם עולים מעל 240, כאשר השאיפה היא לאזן עד 200. מעבר לכך, כאשר הכולסטרול ה"רע" (LDL) עולה מעל ל-100 יש מקום לשקול טיפול.

נגישות
Call Now Button