fbpx
גרד בעור

גרד בעור – סיבות וטיפול

אנשים רבים בכל הגילים עשויים לסבול מתחושת גרד לא נעימה באזורים שונים בגופם. גרד בעור היא תופעה נפוצה מאוד המביאה לתחושה לא נוחה שגורמת לרצון בלתי נשלט לגרד, לשפשף ולשרוט איבר או אזור מסוים בגופם. כדאי לדעת כי התופעה יכולה להיות גרד כללי שמשפיע על כל הגוף או גרד מקומי המתפתח רק באזור מסוים.

ברוב המקרים הגרד אינו מסוכן לבריאות האדם ולרוב הוא יחלוף מעצמו, יחד עם זאת הגרד בעור עלול להעיד על מחלה כלשהי וכתוצאה משפשוף ושריטות עלולים להתפתח זיהומים ופצעים בעור. כאמור, הגרד יכול להיות מפושט ולהשפיע על כל הגוף או שהוא יהיה מקומי. מה הסיבות לגרד בעור, איך מאבחנים ומהן דרכי הטיפול היעילות ביותר? כל זאת ועוד בהמשך הכתבה.

סובלים מהופעת גרד בעור? צרו קשר בדף הצור קשר ובואו לאבחון

 

מהם הגורמים לתופעת גרד בעור?

תופעת הגרד בעור מהווה סימפטום שכיח לבעיות כמו אלרגיה או תגובה אלרגית, פטריית קנדידה או זיהום פטרייתי אחר, מחלות עור שונות, זיהום טפילי, פעילות יתר של בלוטת התריס, מחלות כבד, שינויים הורמונליים ועוד.

הגורמים העיקריים להופעת גרד בעור הם:

1. אלרגיה – אלרגיה או תגובה אלרגית בעור גורמת לרצון עז לשרוט, לשפשף ולגרד את העור. האלרגיה בעור נגרמת כתוצאה מחשיפה לגורמים סביבתיים היוצרים תגובה אלרגית שבאה לידי ביטוי גם בגרד בעור. גורמים סביבתיים הנחשבים כמעוררי הגרד בעור הם תכשירים קוסמטיים, מגע בצמחים שונים, צבע, בדים וכו'.
2. מחלות עור ויובש קיצוני – מגוון מחלות עור גורמות ליובש קיצוני בעור הגוף ומכאן הדרך קצרה להתפתחות גרד עשקני בעור, לעיתים יש תופעות נלוות לגרד כמו קשקשים. מחלות העור השכיחות שמעוררות את הגרד הן פסוריאזיס, אטופיק דרמטיטיס (אסתמה של העור), סבוריאה, פטרת, אורטיקריה ועוד.
3. מחלות רב מערכתיות – מחלות כמו תת או יתר פעילות של בלוטת התריס, סוכרת, מחלות כבד וכיוצא בזה, ידועות כמעוררות גרד באזורים שונים בגוף.
4. שינויים הורמונליים – הריון וגיל המעבר גורמים לשינויים הורמונליים, לכן נשים רבות סובלות מתופעת הגרד בעור.
5. זיהום פטרייתי – זיהום פטרייתי בגוף יכול לגרום לגרד, למשל זיהום הנגרם מהתפתחות פטריית הקנדידה בדרכי העיכול שמתפשטת לאזורים נוספים בגוף. פטריית קנדידה גורמת לפטרת בעור ובציפורניים, לפצעים ולפריחות בעור, לכן במקרים רבים הגרד נובע מהפטרייה ויש לטפל בה כדי להעלים את הגרד.
6. זיהום טפילי – זיהום טיפים כמו סקביאס גורם לגרדת.
7. עקיצות – לעתים הגרד מופיע בגלל חרקים שונים שעוקצים את הגוף.

דרכי טיפול

לאחר אבחון מקצועי ניתן להתאים את שיטת הטיפול הנכונה והמתאימה ביותר. הטיפול יהיה בגורם לבעיה שהביא להתפתחות הגרד בעור והמטרה היא להקל על סבלם של המטופלים ולהפחית משמעותית את הצורך לגרד ולשפשף את העור.

במקרים מסוימים הרופא יציע למטופל לבצע שינויים באורח חייו, למשל שמירה על לחות העור, הימנעות מבדים המעוררים את גירוי העור (כמו בגדים ומצעים מצמר), מוצרי היגיינה ללא בושם ורכיבים המעוררים את הגרד ועוד. יש משחות, תכשירים ייעודיים ותרופות שיכולות לסייע ולהקל על סימפטומים של גרד.

כיצד מטפלים בגרד בעור הנובע מהתפתחות פטריית קנדידה בדרכי העיכול?

פטריית הקנדידה נמצאת בגוף האדם במערכת העיכול. כאשר המערכת החיסונית של האדם תקינה פטריית הקנדידה לא מתפתחת, אך אם המערכת החיסונית אינה תקינה הפטרייה מתפתחת ומתחילה לנדוד לאזורים נוספים בגוף, בין היתר היא מתפשטת באמצעות כלי הדם ומשם היא מגיעה לרקמת העור, לכן היא מגיעה גם לאזורים מרוחקים כמו הקרקפת, קצות האצבעות, עיניים, איברי הרבייה, קרום הלב וכו'.

לאחר אבחון הזיהום הפטרייתי בגוף יש להתאים את הטיפול המיטבי. ברפואה המערבית מציעים טיפול בקנדידה המבוסס על תרופות, כאשר הטיפול יכול להיות מערכתי או מקומי. מומלץ לבחור טיפול טבעי בקנדידה שאינו פוגע במערכות הגוף השונות. הטיפול הטבעי מבוסס על תזונה נכונה ומאוזנת בהתאמה אישית, צמחי מרפא ייחודיים הנחשבים ליעילים במיוחד לטיפול בקנדידה, וכן תוספי מזון התורמים לפעילות מערכת העיכול ולשטיפת המעיים.

 

סובלים מהופעת גרד בעור? צרו קשר בדף הצור קשר ובואו לאבחון

מאמרים נוספים

בקע בסרעפת

בקע סרעפתי

בקע סרעפתי הוא תופעה בה חלק מהקיבה עולה מעלה דרך פתח בסרעפת (השריר המפריד בין חלל הבטן לחלל בית החזה), אל תוך חלל בית החזה.

קרא עוד »
ריטלין טבעי

ריטלין טבעי – האמנם?

האם יש דבר כזה "ריטלין טבעי"? עם העלייה הגדולה במספר האבחונים של הפרעות קשב וריכוז, עולה גם החיפוש אחר טיפולים מתאימים, שיקלו על חיי האנשים

קרא עוד »
נגישות
Call Now Button