fbpx

המדריך שלך לתזונה בריאה

המדריך שלך לתזונה בריאה

קבב ביתי ואיכותי ללא סוכר או לחם, על מצע עלים ירוקים וטחינה

קבב ביתי ואיכותי ללא סוכר או לחם, על מצע עלים ירוקים וטחינה

מרכיבים:

לקבב:

  • 500 גרם בשר טחון (כמו טלה, בקר או תערובת של השניים)
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1/4 כוס נענע קצוצה דק (אופציונלי)
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית בהרט לקציצות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף שמן זית (לא חובה, אם הבשר לא שומני)

לטחינה:

  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות מים (או לפי הצורך)
  • 1 שן שום כתושה (אופציונלי)
  • מלח לפי הטעם

לעלים ירוקים:

  • 4 כוסות עלי חסה או ירוקים אחרים (כמו רוקט, אספרגוס או תרד)
  • 1/2 כפית שמן זית
  • 1/2 כפית מיץ לימון
  • מלח לפי הטעם

הוראות הכנה:

הכנת הקבב:

1.     ערבוב התערובת:

    • בקערה גדולה, מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל הקצוץ, השום הכתוש, פטרוזיליה, נענע (אם משתמשים), כמון, פפריקה, קינמון (אם רוצים), מלח ופלפל.
    • לשים את התערובת היטב עד שהתערובת מתאחדת ומשתלבת.

2.     עיצוב הקבב:

    • לוקחים מעט מהתערובת ומעצב את הקבב לצורת קבב על שיפודים (ללא השיפודים ניתן גם לצור קציצות שטוחות אם רוצים).

3.     בישול הקבב:

    • על מנגל: מחממים את המנגל לחום גבוה. מניחים את הקבבים על הגריל וצולים אותם 3-4 דקות מכל צד, עד שהם מבושלים לחלוטין.
    • על מחבת: מחממים מחבת על חום גבוה עם מעט שמן זית. מניחים את הקבבים במחבת וצולים 4-5 דקות מכל צד עד שהם מבושלים לחלוטין ומקבלים צבע יפה.
    • בתנור: מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס. מניחים את הקבבים על רשת עם תבנית מתחת לתפיסת השומן. אופים 20-25 דקות, הופכים את הקבבים באמצע, עד שהם מבושלים לחלוטין.

הכנת הטחינה:

  1. ערבוב הטחינה:
    • בקערה קטנה, מערבבים את הטחינה, מיץ הלימון, מים ושום הכתוש (אם משתמשים).
    • מערבבים היטב עד שהתערובת חלקה. אם הטחינה סמיכה מדי, הוסיפו עוד מים לפי הצורך.
    • מתבלים במלח לפי הטעם.

הכנת עלים ירוקים:

  1. הכנת הסלט:
    • בקערה גדולה, מערבבים את עלי הירק עם שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.

הרכבת המנה:

  1. הגשה:
    • מניחים את עלי הירק על צלחת הגשה.
    • מניחים את הקבבים על מצע העלים הירוקים.
    • מוזגים מעל את הטחינה או מגישים אותה בצד.
  1.  

© כל הזכויות שבגין התוכן והמידע שמורות למכון הניג בע"מ.
אין להעתיק ולשכפל תוכן זה ללא רשות מפורשת מהחברה בכתב.

כל המידע הניתן על ידי חברת מכון הניג ובכלל זה בקטלוג הינו ללא התוויה של משרד הבריאות ואינו מהווה מידע רפואי.
המלצותינו לגבי תזונה נכונה ושימוש בתוספי תזונה ובצמחי מרפא אינן מתיימרות להחליף טיפול רפואי וייעוץ על ידי רופא / מטפל. אנו ממליצים להיוועץ ברופא / מטפל מוסמך לפני השימוש בתוספי תזונה. נשים בהריון, נשים מניקות, ילדים, אנשים עם מחלות כרוניות ו/או הנוטלים תרופות באופן קבוע יש להיוועץ עם רופא לפני השימוש. למען הסר ספק, המידע אינו מיועד להנחות את הציבור או לשמש לגביו כהמלצה או הוראה או עצה לשימוש או שינוי או הורדה של תרופה כלשהיא ואין בו תחליף לייעוץ רפואי פרטני או אחר. הכתוב אינו מהווה המלצה רפואית מוסמכת.

נגישות
Call Now Button