fbpx

המדריך שלך לתזונה בריאה

המדריך שלך לתזונה בריאה

בשר בקר צלוי על מחבת, מנגל או בתנור עם קצת יין אדום לצד סלט עלים ובצל סגול

צלי בשר

מרכיבים:

לבשר:

 
  • 1 ק"ג בשר בקר (כמו אנטריקוט, סינטה או פילה)
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף רוזמרין טרי, קצוץ
  • 1 כף תימין טרי, קצוץ
  • 1/2 כוס יין אדום

לסלט עלים ובצל סגול:

 
  • 4 כוסות עלי חסה (רומיין, מסקלון, או כל סוג אחר שאוהבים), שטופים ומיובשים
  • 1 בצל סגול קטן, פרוס דק
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון או חומץ בלסמי
  • מלח לפי הטעם

הוראות הכנה:

הכנת הבשר:

 

1.     תיבול הבשר:

    • מניחים את נתח הבשר על קרש חיתוך ומורחים אותו בשמן זית מכל הצדדים.
    • מתבלים במלח, פלפל, שום כתוש, רוזמרין ותימין.

2.     צלייה על מחבת:

    • מחממים מחבת כבדה על חום גבוה עד שהיא חמה מאוד.
    • מניחים את נתח הבשר על המחבת וצולים כל צד 3-5 דקות, תלוי בעובי הנתח ובמידת העשייה הרצויה.
    • מוסיפים את היין האדום למחבת ומבשלים עוד 2-3 דקות, עד שהיין מצטמצם מעט והבשר סופג את הטעמים.
    • מוציאים את הבשר מהמחבת ומניחים לנוח כ-5 דקות לפני הפריסה.

3.     צלייה על מנגל:

    • מחממים את המנגל לחום גבוה.
    • מניחים את נתח הבשר על הגריל וצולים כל צד 4-6 דקות, תלוי בעובי הנתח ובמידת העשייה הרצויה.
    • בזמן הצלייה, מברישים את הבשר ביין האדום.
    • מוציאים את הבשר מהמנגל ומניחים לנוח כ-5 דקות לפני הפריסה.

4.     צלייה בתנור:

    • מחממים תנור ל-220 מעלות צלזיוס.
    • מחממים מחבת כבדה על חום גבוה וצולים את הבשר כל צד 2-3 דקות עד שהוא מקבל קרום זהוב.
    • מעבירים את הבשר לתבנית אפייה ומוסיפים את היין האדום.
    • מכניסים לתנור ואופים 10-15 דקות, תלוי בעובי הנתח ובמידת העשייה הרצויה.
    • מוציאים מהתנור ומניחים לנוח כ-5 דקות לפני הפריסה.

הכנת הסלט:

 
  1. ערבוב הסלט:
    • בקערה גדולה מניחים את עלי החסה והבצל הסגול הפרוס.
    • בקערית קטנה מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון או החומץ הבלסמי, מלח ופלפל.
    • יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות כך שכל העלים מצופים ברוטב.

הגשה:

 
  1. הרכבת המנה:
    • פורסים את נתח הבשר לפרוסות דקות ומסדרים על צלחת הגשה.
    • מגישים את הבשר עם הסלט בצד.
    • אם רוצים, ניתן להוסיף פלחי לימון או עלי עשבי תיבול לקישוט.

 

© כל הזכויות שבגין התוכן והמידע שמורות למכון הניג בע"מ.
אין להעתיק ולשכפל תוכן זה ללא רשות מפורשת מהחברה בכתב.

כל המידע הניתן על ידי חברת מכון הניג ובכלל זה בקטלוג הינו ללא התוויה של משרד הבריאות ואינו מהווה מידע רפואי.
המלצותינו לגבי תזונה נכונה ושימוש בתוספי תזונה ובצמחי מרפא אינן מתיימרות להחליף טיפול רפואי וייעוץ על ידי רופא / מטפל. אנו ממליצים להיוועץ ברופא / מטפל מוסמך לפני השימוש בתוספי תזונה. נשים בהריון, נשים מניקות, ילדים, אנשים עם מחלות כרוניות ו/או הנוטלים תרופות באופן קבוע יש להיוועץ עם רופא לפני השימוש. למען הסר ספק, המידע אינו מיועד להנחות את הציבור או לשמש לגביו כהמלצה או הוראה או עצה לשימוש או שינוי או הורדה של תרופה כלשהיא ואין בו תחליף לייעוץ רפואי פרטני או אחר. הכתוב אינו מהווה המלצה רפואית מוסמכת.

נגישות
Call Now Button