fbpx

המדריך שלך לתזונה בריאה

המדריך שלך לתזונה בריאה

שווארמה עוף בצלחת עם סלט ירקות, טחינה ואיולי, ובצל סגול בסומק

שווארמה עוף בצלחת עם סלט ירקות, טחינה ואיולי, ובצל סגול בסומק

מרכיבים:

לשווארמה עוף:

  • 500 גרם חזה עוף, פרוס לרצועות דקות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס יוגורט טבעי (לגרסה ללא חלב אפשר להשתמש ביוגורט שקדים או סויה)
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית קימל טחון
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית מלח

לסלט ירקות:

  • 2 עגבניות בינוניות, קצוצות
  • 1 מלפפון גדול, קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 בצל סגול קטן, פרוס דק
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס נענע קצוצה (אופציונלי)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון
  • מלח לפי הטעם

לטחינה:

  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות מים (או לפי הצורך)
  • 1 שן שום כתושה (אופציונלי)
  • מלח לפי הטעם

לאיולי:

  • 1/2 כוס רסק עגבניות
  • 1/4 כוס מיונז (או גרסה טבעונית של מיונז)
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח לפי הטעם

לבצל סגול בסומק:

  • 1 בצל סגול קטן, קלוף וחתוך לרבעים
  • 1 כף סומק
  • 1/2 כף שמן זית
  • מלח לפי הטעם

הוראות הכנה:

הכנת שווארמת העוף:

1.     תיבול העוף:

    • בקערה גדולה, מערבבים את השמן זית, יוגורט, מיץ הלימון, שום הכתוש, כמון, פפריקה, קימל, קינמון, כורכום, מלח ופלפל.
    • מוסיפים את רצועות העוף ומערבבים היטב עד שהן מצופות בתערובת התיבול. מכסים ומשרים במקרר לפחות 30 דקות (אפשר להשרות לילה).

2.     בישול העוף:

    • מחממים מחבת גדולה על חום גבוה ומוסיפים מעט שמן זית.
    • מטגנים את רצועות העוף במחבת חמה 5-7 דקות מכל צד, עד שהן מבושלות לחלוטין ומקבלות צבע יפה.

הכנת הסלט ירקות:

  1. ערבוב הסלט:
    • בקערה גדולה מערבבים את העגבניות הקצוצות, המלפפון, הבצל הסגול, פטרוזיליה ונענע (אם משתמשים).
    • בקערית קטנה מערבבים את שמן הזית עם מיץ הלימון, מלח ופלפל.
    • יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב.

הכנת הטחינה:

  1. ערבוב הטחינה:
    • בקערה קטנה מערבבים את הטחינה עם מיץ הלימון, מים ושום הכתוש (אם משתמשים).
    • מערבבים היטב עד שהתערובת חלקה. אם הטחינה סמיכה מדי, מוסיפים עוד מים לפי הצורך.
    • מתבלים במלח לפי הטעם.

הכנת האיולי:

  1. ערבוב האיולי:
    • בקערה קטנה מערבבים את רסק העגבניות עם מיונז, מיץ הלימון, שום הכתוש, מלח ופלפל עד שהתערובת אחידה.

הכנת הבצל הסגול בסומק:

  1. תיבול הבצל:
    • מניחים את פרוסות הבצל בקערה עם סומק, שמן זית, מלח ופלפל.
    • מערבבים היטב ומניחים בצד למשך 10 דקות.

הרכבת המנה:

  1. הגשה:
    • מניחים את רצועות השווארמה על צלחת הגשה.
    • מסדרים את הסלט ירקות ליד השווארמה.
    • מגישים את הטחינה והאיולי בצד, עם פרוסות הבצל הסגול בסומק.
  1.  

© כל הזכויות שבגין התוכן והמידע שמורות למכון הניג בע"מ.
אין להעתיק ולשכפל תוכן זה ללא רשות מפורשת מהחברה בכתב.

כל המידע הניתן על ידי חברת מכון הניג ובכלל זה בקטלוג הינו ללא התוויה של משרד הבריאות ואינו מהווה מידע רפואי.
המלצותינו לגבי תזונה נכונה ושימוש בתוספי תזונה ובצמחי מרפא אינן מתיימרות להחליף טיפול רפואי וייעוץ על ידי רופא / מטפל. אנו ממליצים להיוועץ ברופא / מטפל מוסמך לפני השימוש בתוספי תזונה. נשים בהריון, נשים מניקות, ילדים, אנשים עם מחלות כרוניות ו/או הנוטלים תרופות באופן קבוע יש להיוועץ עם רופא לפני השימוש. למען הסר ספק, המידע אינו מיועד להנחות את הציבור או לשמש לגביו כהמלצה או הוראה או עצה לשימוש או שינוי או הורדה של תרופה כלשהיא ואין בו תחליף לייעוץ רפואי פרטני או אחר. הכתוב אינו מהווה המלצה רפואית מוסמכת.

נגישות
Call Now Button