fbpx

המדריך שלך לתזונה בריאה

המדריך שלך לתזונה בריאה

בולונז על פסטה מקישואים טריים

בולונז על פסטה מקישואים טריים

מרכיבים:

לפסטה מקישואים:

 
  • 4 קישואים בינוניים, קלופים וחתוכים לרצועות דקות (או בעזרת מכונת פסטה לקישואים, אם יש לך)
  • 1 כף שמן זית

לרוטב בולונז:

 
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 250 גרם בשר טחון (אם את טבעונית, אפשר להשתמש בבשר טחון מבוסס צמחים או להכין רוטב בולונז עם פטריות קצוצות במקום בשר)
  • 1 גזר בינוני, קצוץ דק
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון, קצוצות (אופציונלי, אם לא משתמשים בבשר)
  • 1 קופסה (400 גרם) רסק עגבניות
  • 1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 1 כוס ציר ירקות או מים
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1 כפית תימין יבש
  • מלח   לפי הטעם
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום טריים, קצוצים (אופציונלי)

הוראות הכנה:

הכנת הפסטה מקישואים:

 

1.     חיתוך הקישואים:

    • חותכים את הקישואים לרצועות דקות בעזרת סכין חדה או בעזרת מכונת פסטה לקישואים, אם יש לך. אפשר גם להשתמש בקולפן ירקות ליצירת "נודלים" דקיקים.

2.     טיגון הפסטה:

    • מחממים שמן זית במחבת גדולה על חום בינוני.
    • מוסיפים את רצועות הקישואים ומטגנים עד שהן מתרככות ומקבלות צבע קל, כ-5 דקות. מערבבים מדי פעם.
    • מסננים ומניחים בצד.

הכנת רוטב הבולונז:

 

1.     טיגון הבצל והשום:

    • מחממים שמן זית בסיר גדול על חום בינוני.
    • מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא נעשה שקוף ורך, כ-5 דקות.
    • מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד דקה, עד שהוא מפיץ ריח נעים.

2.     בישול הבשר:

    • מוסיפים את הבשר הטחון (או את הפטריות הקצוצות אם לא משתמשים בבשר) ומבשלים עד שהבשר מתבשל לחלוטין ומשחים קלות, כ-7-10 דקות.
    • אם משתמשים בבשר, מסננים את הנוזלים אם יש צורך.

3.     הוספת הירקות והרוטב:

    • מוסיפים את הגזר הקצוץ (ואת הפטריות אם משתמשים) ומבשלים עוד 5 דקות.
    • מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות וציר הירקות או המים. מביאים לרתיחה.
    • מתבלים באורגנו, תימין, מלח ופלפל לפי הטעם. מנמיכים את הלהבה ומבשלים על חום נמוך 20-30 דקות, עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.

4.     הוספת בזיליקום (אופציונלי):

    • מוסיפים את עלי הבזיליקום הקצוצים אם רוצים, ומערבבים.

הרכבת המנה:

 
  1. הגשה:
    • מחממים את רצועות הקישואים שוב במידת הצורך אם התקררו.
    • מניחים את רצועות הקישואים על צלחת הגשה ומניחים מעל את רוטב הבולונז.
    • מגישים מיד.

 

© כל הזכויות שבגין התוכן והמידע שמורות למכון הניג בע"מ.
אין להעתיק ולשכפל תוכן זה ללא רשות מפורשת מהחברה בכתב.

כל המידע הניתן על ידי חברת מכון הניג ובכלל זה בקטלוג הינו ללא התוויה של משרד הבריאות ואינו מהווה מידע רפואי.
המלצותינו לגבי תזונה נכונה ושימוש בתוספי תזונה ובצמחי מרפא אינן מתיימרות להחליף טיפול רפואי וייעוץ על ידי רופא / מטפל. אנו ממליצים להיוועץ ברופא / מטפל מוסמך לפני השימוש בתוספי תזונה. נשים בהריון, נשים מניקות, ילדים, אנשים עם מחלות כרוניות ו/או הנוטלים תרופות באופן קבוע יש להיוועץ עם רופא לפני השימוש. למען הסר ספק, המידע אינו מיועד להנחות את הציבור או לשמש לגביו כהמלצה או הוראה או עצה לשימוש או שינוי או הורדה של תרופה כלשהיא ואין בו תחליף לייעוץ רפואי פרטני או אחר. הכתוב אינו מהווה המלצה רפואית מוסמכת.

נגישות
Call Now Button