fbpx

המדריך שלך לתזונה בריאה

המדריך שלך לתזונה בריאה

פודינג שיבולת שועל וצ'יה

פודינג שיבולת שועל וצ'יה

היא מנה בריאה ומזינה שניתן להכין בקלות מראש וליהנות ממנה לארוחת בוקר או כחטיף במהלך היום. הנה מתכון בסיסי לפודינג שיבולת שועל וצ'יה:

מרכיבים:

  • 1/2 כוס שיבולת שועל (אפשר גם שיבולת שועל מיידית)
  • 2 כפות זרעי צ'יה
  • 1 כוס חלב שקדים, קוקוס, שיבולת שועל וכו')
  • 1/2 כף של סירופ מייפל אורגני או דבש איכותי – למי שיש קנדידה עדיף להמתיק עם סטיביה.
  • 1/2 כפית תמצית וניל (אופציונלי)
 

הוראות הכנה:

  1. בקערה בינונית, ערבב את השיבולת שועל עם זרעי הצ'יה.
  2. הוסף את החלב, הסירופ מייפל (או הדבש או הסטיביה) ותמצית הווניל אם אתה משתמש בה.
  3. ערבב היטב את התערובת עד שכל החומרים מעורבבים יחד.
  4. כסה את הקערה במכסה או בניילון נצמד, והנח במקרר למשך לפחות 4 שעות או עד לילה שלם. בזמן הזה, השיבולת שועל וזרעי הצ'יה יוסיפו סופגים את הנוזלים ויתפוסו מרקם של פודינג.
  5. לאחר שהפודינג סיים להתייצב, ערבב אותו שוב, ותאם את מתיקותו לפי הצורך על ידי הוספת עוד סירופ מייפל או דבש אם רצוי.
 

אפשרויות תוספות:

  • פירות טריים: תותים, בננות, פטל, מנגו, יוגורט וכו'.
  • אגוזים וזרעים: אגוזי מלך, שקדים, גרעיני חמניות וכו'.
  • קוקוס מגורר: להוספת טעם קוקוסי.

© כל הזכויות שבגין התוכן והמידע שמורות למכון הניג בע"מ.
אין להעתיק ולשכפל תוכן זה ללא רשות מפורשת מהחברה בכתב.

כל המידע הניתן על ידי חברת מכון הניג ובכלל זה בקטלוג הינו ללא התוויה של משרד הבריאות ואינו מהווה מידע רפואי.
המלצותינו לגבי תזונה נכונה ושימוש בתוספי תזונה ובצמחי מרפא אינן מתיימרות להחליף טיפול רפואי וייעוץ על ידי רופא / מטפל. אנו ממליצים להיוועץ ברופא / מטפל מוסמך לפני השימוש בתוספי תזונה. נשים בהריון, נשים מניקות, ילדים, אנשים עם מחלות כרוניות ו/או הנוטלים תרופות באופן קבוע יש להיוועץ עם רופא לפני השימוש. למען הסר ספק, המידע אינו מיועד להנחות את הציבור או לשמש לגביו כהמלצה או הוראה או עצה לשימוש או שינוי או הורדה של תרופה כלשהיא ואין בו תחליף לייעוץ רפואי פרטני או אחר. הכתוב אינו מהווה המלצה רפואית מוסמכת.

נגישות
Call Now Button