fbpx

המדריך שלך לתזונה בריאה

המדריך שלך לתזונה בריאה

סלמון ברוטב סויה על מצע אורז בסמטי עם שעועית ירוקה

סלמון ברוטב סויה

מרכיבים:

 

לסלמון:

  • 4 פילטים של סלמון (כ-150-200 גרם כל אחד)
  • 1/4 כוס סויה או tamari אם אתה צריך גרסה ללא גלוטן
  • כפות דבש או סירופ מייפל
  • 1 כף שמן שומשום (אופציונלי, להוספת טעם אגוזי)
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2  כף שומשום קלוי (לקישוט)

לאורז בסמטי:

  • 1 כוס אורז בסמטי
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 כפית מלח

לשעועית ירוקה:

  • 200 גרם שעועית ירוקה (טרייה או קפואה)
  • 1 כף שמן זית
  • 1 שן שום, כתושה
  • מלח לפי הטעם
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה (אופציונלי)

הוראות הכנה:

1.     הכנת סלמון:

    • בקערה קטנה, ערבב את הסויה, הדבש או סירופ המייפל, שמן השומשום, השום הכתוש, הג'ינג'ר המגורר והפפריקה.
    • הנח את פילטי הסלמון בתבנית שטוחה והצף אותם בתערובת המרינדה. תן לסלמון להתמרח במרינדה לפחות 15 דקות (או עד שעה במקרר אם יש לך זמן).

2.     הכנת האורז:

    • שטוף את האורז במים קרים עד שהמים צלולים.
    • בסיר בינוני, הביא את המים לרתיחה עם מלח.
    • הוסף את האורז, הנמך את הלהבה, כסה את הסיר ובשל על חום נמוך במשך 15-20 דקות, או עד שהאורז סופג את המים ומתרכך.
    • הסר מהכיריים ותן לאורז להתיישב מכוסה למשך 5 דקות, ואז ערבב בעזרת מזלג.

3.     הכנת השעועית הירוקה:

    • אם השעועית קפואה, אפשר להפשיר אותה לפי הוראות היצרן.
    • חם את שמן הזית במחבת על חום בינוני.
    • הוסף את השום הכתוש וטגן עד שהשום מתחיל להיות ריחני (כ-1 דקות).
    • הוסף את השעועית הירוקה, מלח, פלפל שחור ופפריקה אם רוצים.
    • טגן את השעועית במשך 5-7 דקות עד שהיא רכה אך עדיין קראנצ'ית.

4.     בישול הסלמון:

    • חמם תבנית או מחבת על חום בינוני-גבוה. אם משתמשים בתנור, חממים ל-200 מעלות צלזיוס (400 מעלות פרנהייט).
    • אם מטגנים, טגן את הסלמון במשך 4-5 דקות מכל צד, עד שהסלמון מבושל לחלוטין ויש לו קרום קריספי.
    • אם אופים, אפה את הסלמון בתנור למשך 12-15 דקות, או עד שהסלמון מבושל לחלוטין וקל ליפול בעזרת מזלג.

5.     הרכבת המנה:

    • סדר את האורז בסמטי במרכז הצלחת.
    • הנח את פילטי הסלמון על גבי האורז.
    • סדר את השעועית הירוקה מסביב לסלמון.

אם רוצים, זלף מעט מהמרינדה שנותרה מעל הסלמון ותן לקישוט עם שומשום קלוי.

 

© כל הזכויות שבגין התוכן והמידע שמורות למכון הניג בע"מ.
אין להעתיק ולשכפל תוכן זה ללא רשות מפורשת מהחברה בכתב.

כל המידע הניתן על ידי חברת מכון הניג ובכלל זה בקטלוג הינו ללא התוויה של משרד הבריאות ואינו מהווה מידע רפואי.
המלצותינו לגבי תזונה נכונה ושימוש בתוספי תזונה ובצמחי מרפא אינן מתיימרות להחליף טיפול רפואי וייעוץ על ידי רופא / מטפל. אנו ממליצים להיוועץ ברופא / מטפל מוסמך לפני השימוש בתוספי תזונה. נשים בהריון, נשים מניקות, ילדים, אנשים עם מחלות כרוניות ו/או הנוטלים תרופות באופן קבוע יש להיוועץ עם רופא לפני השימוש. למען הסר ספק, המידע אינו מיועד להנחות את הציבור או לשמש לגביו כהמלצה או הוראה או עצה לשימוש או שינוי או הורדה של תרופה כלשהיא ואין בו תחליף לייעוץ רפואי פרטני או אחר. הכתוב אינו מהווה המלצה רפואית מוסמכת.

נגישות
Call Now Button