fbpx

המדריך שלך לתזונה בריאה

המדריך שלך לתזונה בריאה

סלמון ואספרגוס בתנור על פירה בטטה, דלעת או דלורית

סלמון ואספרגוס בתנור

מרכיבים:

לסלמון ואספרגוס:

 
  • פילטי סלמון
  • 1 חבילת אספרגוס, חותכים את הקצוות הקשים
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח   לפי הטעם
  • גרידת לימון (אופציונלי)
  • 1 כף עלי תימין טריים (אופציונלי)

לפירה בטטה / דלעת / דלורית:

 
  • בטטות גדולות / דלעת / דלורית, קלופות וחתוכות לקוביות
  • 2 כפות שמן זית או חמאה טבעונית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/4 כוס חלב צמחי (שקדים, סויה, או קוקוס) – אופציונלי

הוראות הכנה:

הכנת הסלמון והאספרגוס בתנור:

 

1.     הכנת המרינדה:

    • בקערה קטנה מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון, השום הכתוש, הפפריקה, המלח והפלפל.

2.     תיבול הסלמון:

    • מסדרים את פילטי הסלמון בתבנית אפייה.
    • מברישים את הפילטים במרינדה שהכנו ומשאירים לעמוד כ-10 דקות לספיגת הטעמים.

3.     הכנת האספרגוס:

    • מסדרים את האספרגוס סביב הפילטים בתבנית.
    • מברישים את האספרגוס בשמן זית ומפזרים מעט מלח ופלפל.

4.     אפייה:

    • מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
    • מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-15-20 דקות, עד שהסלמון מתבשל לחלוטין והאספרגוס רך אך לא מתפרק.
    • אם רוצים, ניתן להוסיף גרידת לימון ועלי תימין מעל הסלמון לפני ההגשה.

הכנת הפירה:

 

1.     בישול הבטטה / דלעת / דלורית:

    • מביאים סיר גדול של מים מומלחים לרתיחה.
    • מוסיפים את קוביות הבטטה / דלעת / דלורית ומבשלים כ-15-20 דקות, עד שהן רכות וניתן לדקור בקלות עם מזלג.
    • מסננים ומחזירים לסיר.

2.     מעיכת הפירה:

    • מוסיפים את שמן הזית או החמאה הטבעונית ומעט מלח ופלפל.
    • מועכים בעזרת מועך פירה או מזלג עד לקבלת מרקם חלק.
    • אם רוצים פירה רך יותר, מוסיפים את החלב הצמחי וממשיכים לערבב עד לקבלת המרקם הרצוי.

הגשה:

 
  1. הרכבת המנה:
    • מניחים מנה של פירה בטטה / דלעת / דלורית על צלחת הגשה.
    • מעל הפירה מניחים פילט סלמון ומסדרים את האספרגוס סביבו.
    • ניתן לקשט עם מעט עלי תימין טריים או גרידת לימון.

 

© כל הזכויות שבגין התוכן והמידע שמורות למכון הניג בע"מ.
אין להעתיק ולשכפל תוכן זה ללא רשות מפורשת מהחברה בכתב.

כל המידע הניתן על ידי חברת מכון הניג ובכלל זה בקטלוג הינו ללא התוויה של משרד הבריאות ואינו מהווה מידע רפואי.
המלצותינו לגבי תזונה נכונה ושימוש בתוספי תזונה ובצמחי מרפא אינן מתיימרות להחליף טיפול רפואי וייעוץ על ידי רופא / מטפל. אנו ממליצים להיוועץ ברופא / מטפל מוסמך לפני השימוש בתוספי תזונה. נשים בהריון, נשים מניקות, ילדים, אנשים עם מחלות כרוניות ו/או הנוטלים תרופות באופן קבוע יש להיוועץ עם רופא לפני השימוש. למען הסר ספק, המידע אינו מיועד להנחות את הציבור או לשמש לגביו כהמלצה או הוראה או עצה לשימוש או שינוי או הורדה של תרופה כלשהיא ואין בו תחליף לייעוץ רפואי פרטני או אחר. הכתוב אינו מהווה המלצה רפואית מוסמכת.

נגישות
Call Now Button